Inlägg nr. 136 - En hel drös merom

To kill a mockingbird av Harper Lee
Boken handlar om ett barn som växer upp i 20-talets sydstater. Fördomar, rasism och normalism är alla saker som diskuteras i boken och gör det bra. Dock tyckte jag att den blev lite förvirrad mot slutet. Istället för att förklara allt som behövde svar besvarades flera frågor upprepat. Well, bra bok överlag.
 
Fel grav av Kelly Link
Spännande berättelser om övernaturliga och oförklarliga händelser. Jag gillar stilen, de burdusa och oupplösta sluten och känslan av maktlöshet de inger. Men jag tror att de skulle göra sig bättre att läsa en för en, än i ett sträck.
 
The taming of the shrew av William Shakespeare
Kvinnan är oresonlig, men eftersom männen vill gifta sig med hennes syster måste hon lugnas ner. En man som gillar utmaningar ber pappan om hennes hand och sedan driver han henne från vettet, tills hon gör allt han säger bara för att slippa hans galenskaper. Fantastisk kärlekshistoria, verkligen. Dialogen är rolig, men handlingen avskräckande.
 
Ögat över månskäran, Upprorsänglar och Längtans rike av Libba Bray
Gemma Doyle är en flicka uppvuxen i Indien men som längtar efter att få göra sin debut i England. När hennes mamma blir mördad skickas hon tillbaka till en flickskola där hon med viss möda lyckas skaffa sig vänner som gillar hennes speciella förmågor. Men mörkret och dess krafter hotar och Gemma får snart veta att hon är den utvalda, den enda som kan rädda sin värld och den magiska världen hon brukar besöka.
Böckerna gillar jag mest på grund av sin komplexa kärleksdrama; en intressant konstellation med klasskillnader, homosexualitet och uppror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0