147 - många bra och en halvbra

Enders spel av Orson Scott Card
Enders hela liv - hela hans existens - är bestämd av staten. Han är bara barnet när han blir antagen till stridsskolan och lämnar sin familj. Hans liv i stridsskolan är ensamt eftersom hans överordnade inte tillåter honom att bli vän med någon av de andra barnen, för att hans geni inte ska bli besudlat.
 
Boken är en rå berättelse om uppoffring, hjälplöshet och mental tortyr av ett barn. Stundom extremt svår att läsa trots textens enkelhet. Brilljant upplösning.
 
Prodigy av Marie Lu
 
June och Day skiljs åt igen för att ta sig an var sina uppgifter. Frågan är vem de ska lita på och hur de ska kunna fortsätta vara samstämda när de är åtskilda.
Jag gillade verkligen beskrivningen av de olika länderna, samt karaktärsutvecklingen, främst av bikaraktärer.
 
Life before Legend av Marie Lu
Kort prolog till första boken. Rätt intetsägande, men sött hur historierna bands samman.
 
Prized av Caragh O'Brien
Gaia har hamnat i ett matriarkatsamhälle, men det visar sig inte vara den utopi hon sett framför sig. Hon stångar sig blodig för att få invånarna att inse orättvisorna deras samhällsordning. Samtidigt är hon för första gången i sitt liv populär.
Alltså- Jag älskar den här serien. Hur karaktärerna inte säger allt rätt ut, hur författaren inte skyggar undan för att beskriva äckliga scener. Karaktärsutvecklingen av typ alla. De intressanta vändningarna.
 
The beginning of everything av Robyn Schneider
En halvkul coming-of-age berättelse om en populär high school-kille som råkar ut för en olycka och träffar sina drömmars tjej. Förutsägbar, och måste det vara så många referenser?? Har även lite svårt att köpa karaktärerna.
 
40 böcker down 2013

RSS 2.0