Rant nr. 62 - Min nya header

Jag tänkte börja dela med mig av roligheter som jag lär mig angående kinesiskan!

Till att börja med så skall jag väl förklara min header:

"Zai Wupusala xuexi hanyu"
"Jag bor i Uppsala och pluggar kinesiska där" blir det väl i runda slängar.

Så, det första roliga tecknet jag tänkte visa är det här:

"Hao", det betyder "bra".
Det är detta som används i uttrycket "Ni hao", "goddag", direktöversatt "du bra".

Det består av två element:

"Nü" som betyder kvinna.

samt:

"Zi" som betyder son.

Helt enkelt. Hade du i gamla Kina en fru och en son så var allt bra.

Skoj va?
Hope you
Enjoyed!
Rant nr. 61 - Önskelista

Jag insåg just att jag tvingat hela min familj att skriva sina önskelistor, medan jag själv inte har gjort en ännu! Dålig stil, Ica! Så här kommer den:

  • Cykel (en billig, begagnad (typ polisen-style) damcykel med korg och pakethållare och lyse och fungerande bromar. Allt jag begär)
  • Säng (jag vill ha en dubbelsäng, eller iallafall en ny madrass så jag slipper min helvetiska säng som stjäl flera timmar av mitt liv varje dag.)
  • Katatonia-skiva (Last fair deal gone down)
  • Harry Potter-filmer. (förutom sexan: the half-blood prince och ettan: harry potter and the philosopher's stone)
  • scrapbook-materiel

Enjoy!


Här kommer en bild som Ammo och jag gjorde sist jag var hemma!

Rant nr. 60 - New Moon

Jag lider av mörka ringar under ögonen. Folk kan fråga "oh, har du inte sovit något inatt?" lite skämtsamt, men saken är den att jag alltid ser ut så, oavsett hur mycket jag sovit. (Därför är concealer min bästa vän de dagar jag ska till skolan) Om jag sovit dåligt däremot är det mer som svarta hål under ögonen som är rödsprängda och då ser man lite ut som någon sorts alien.

här är en bild på dilemmat, men som vanligt ser det mycket bättre ut än vad det egentligen är...Det som är så bra med att New Moon har premiär om 7 dagar är att nästa gång folk frågar:

"har du inte sovit något inatt, höhö?"
så kan jag svara:
"Nej, jag förbereder mig inför New Moon. Jag ska vara vampyr på premiären!"Sedan att jag inte ska gå på premiären är ju en helt annan femma.

Enjoy!


Nog om vampyrer, dags för varulvarna  - Är inte Yorkies det sötaste ni någonsin sett?


Rant nr. 59 - Äggmask

Det här är en how-to som förklarar hur du ska använda den populära ansiktsmasken med ägg. Det här är en allmänt känd metod och därmed är jag inte först med att demonstrera den (till exempel så har Michelle Phan gjort en tutorial på den innan) så det här kommer väl mer vara en recension på hur den funkade för mig. Kom ihåg, den funkar kanske inte på samma sätt för dig!

Varför skulle man då göra en äggmask? Jo, för de flesta har väl hört att ägg är bra för håret. Vad inte lika många vet är att det även är bra för hyn. Det är som en ansiktsmask som rengör och helar hyn. Och den är nästan gratis!

Hur gör man då?
Det du behöver är det här:

Ett ekoägg och två skålar.
Se till att ha tvättat ansiktet noga innan du sätter igång.

Steg 2:

Häll äggulan och äggvitan i separata skålar.

Nu ska vi vispa äggvitan.

tills dess att vi får ett såhär fint skum:


Fördela äggvitan jämt över ansiktet. Anledningen till att vi vispar äggvitan är för att den är så tung att den rinner av ansiktet om vi inte gör detta, så vispa noga. När ni applicerar det över hyn, undvik munnen och ögonområdet.

Nu ska röran sitta på i sådär 10 minuter. När ni känner att det stelnat så är det bara att spola av det med vatten.

Sedan är det dags för äggulan. (OBS: Äggulan har återfuktande egenskaper så hoppa över det här steget om du har väldigt oljig hy.)

Den behöver inte vispas, ha den bara på ansiktet och låt den stelna, spola sedan bort med vatten.


Klart!

Så min slutsats då.
Den här masken fungerar underbart för mig. Den stramar åt huden, hyn känns renare och mindre oljig efteråt (i alla fall innan äggulan) och jag använder den ungefär två gånger i veckan. Jag tycker faktiskt att mina finnar börjat minska sedan jag började använda den här också, så jag är idel nöjd.

Yah, hope you
Enjoyed!


Just det! här kommer en cool bild på sojabönor! För att... världen behöver mer sojabönor!

Rant nr. 58 - Topp tio böcker (som jag har) och goda nyheter. Update very much needed.

Som Sara konstaterade för några dagar sedan så är min blogg i stort behov av uppdatering, men inte kunnat, pga. avsaknad av tid och oordning på min andra dator. Nu är det fixat (även om jag har tenta nästa vecka...) so... Here we go!

Topp tio böcker (som jag äger)

Nummer 10:

Mansfield Park av Jane Austen
Ja, en fantastisk bok. Man blir glad av att läsa den. Filmen är en sådan där som man sätter igång när man känner sig lite nere och dyster. Den handlar om flickan Fanny som växer upp hos sina rika släktingar och blir kär i sin kusin.

Nummer 9:

Enduring Love av Ian McEwan
(Är inte författarens namn helt underbart?) Vi läste den här på Engelska A förra terminen och den blev rätt så nerratad av alla andra i min grupp. Jag förstår inte varför, för den är en helt fantastisk bok!
Den handlar om en snubbe, Joe, som får en stalker. Vi har en lapp på vår ytterdörr som citerar den här boken: "This house is waiting for you, Joe". :)

Nummer 8:

Jonathan Strange and Mr Norrell av Susanna Clarke
Som ni ser har jag den inte-så-respektingivande-och-dessutom-svenska versionen. (Orginalomslaget är såhär piffigt!) Den är trots allt en väldigt bra bok, men fantastiskt realistiska miljöer, välbeskrivna karaktärer och fantastiska fotnoter.
Den handlar om de två trollkarlarna Jonathan Strange och mr. Norrell (Woo, who could've guessed!) som bor i england och jobbar för regeringen. Den är fruktansvärt välskriven med inga lösa trådar och väl tema-tiserad.

Nummer 7:

Pride and Prejudice av Jane Austen
Den här vet ni väl redan vad den handlar om...

Nummer 6:

The curious incident of the dog in the night-time av Mark Haddon
Även den här boken var en del av vår kurslitteratur när jag läste engelska, men den här boken har varit i min ägo betydligt längre än så!
Den handlar om Cristopher, en ung kille med Aspergers syndrom som bestämmer sig för att skriva en deckare om grannens hund som nyligen dött men han stöter på några förvånandsväckande hinder.

Nummer 5:

The Dark is Rising av Susan Cooper
The dark is rising är namnet på den första boken i den här serien, men den utgåva som jag har är en samlingsvolym med alla böckerna i en. Jag skulle vilja utnämna alla till plats nummer fem, för de är helt enkelt fantastiska!
De handlar om kulten "De Gamle", som består av trollkarlar som räddar världen mot ondska. Huvudperson är den yngste av dessa, unge Will och även några vanliga ungar som råkar vara vän med en av de Gamles ämbete.

Nummer fyra:

Howl's moving castle av Dianna Wynne Jones
En bok skriven i sann sagostil som handlar om flickan Sofie som får en förtrollning på sig så att hon blir en gammal gumma. Hon flyttar in hos den utseendefixerade trollkarlen Howl och hans kompanjoner Mike och Calcifer.

Nummer tre:

Twelfth Night (or What you will) av William Shakespeare
Gudomlig komedi om Viola som klär ut sig till man och jobbar åt duke Orsino.

Nummer två:

Like the flowing river av Paulo Coelho
En novellsamling som jag läser ur minst en gång i veckan!

Nummer ett:

Wuthering Heights av Emily Brontë
Den klassiska tragiskt vackra kärlekromanen om Heathcliff och Cathy.

Eh.... right... Hope you
Enjoy!


Just ja, jag hade goda nyheter också! Här kommer de!

Första VG:t på en tenta!
Klassen börjar verkligen bli som kineser nu: det var så underbart när alla gick runt och frågade varann vilka poäng de fått på tentan. Det är ju trots allt lite som att fråga om hur mycket man får i lön... Nu ska jag gå och plugga inför nästa tenta! Kram på er alla! <3

RSS 2.0