Rant nr. 22 - Ang. Ben&Jerrys, krokar, bröderna Fluff och headerbilder

Random saker som hänt sen jag kom hem från Tranås.

När jag var i Tranås så upptäckte jag en ny Ben&Jerrys-favorit!

När jag kom hem så var jag naturligtvis tvungen att köpa den. Men först!

Så undersökte vi det här....
När jag var i Tranås, hemma hos Ida mer bestämt så fick jag ett lustigt SMS från Elin där hon frågade om jag varit arg på tavlan vi fick av mormor och morfar och plockat ner den. Den hade trillat. Det lustiga är...

den ser fortfarande ut såhär!
den var upphängd runt runda krokar såhär:

och ändå har den lyckats trilla! Jag ger upp, jag fattar inte hur det gick till! Om någon förstår, snälla skriv in till programmet och förklara!

Elin hade dessutom fått paket från England som det stod såhär roligt på:

haha, hen försökte ju iaf... : )

för några veckor sedan när jag kom ut i vardagsrummet så satt Elin och tittade på den här

som hon hade fått länkad till sig av sin syster. Jag tittade henne över axeln en stund, tills jag insåg att jag sett den innan. Det är videon som mina gamla klasskompisar/skolkompisar slängt ihop till julavslutningen för några år sedan! Världen är bra liten... Kul eller vad!?

Enjoy!


Jag tänkte visa vilka andra bilder jag hade funderat över att ha som header!
Alla är (c) Ica (jag)

Bild nr. 1

tagen från stugan på Torpön.

Bild nr. 2

den här hade varit perfekt. om den inte varit så vissen dårå...

Bild nr. 3


Bild nr. 4


Bild nr. 5

taget i Uppsala

Bild nr. 6

den här har jag laddat upp innan...

Så varför valde jag då en bild som var (c) Inte Ica? Jo... För att den är mer äg än jag någosin kommer kunna bli! <3

Rant nr. 21 - Tack!

Det här är ett tack.

Det är nämligen såhär, va! Att nu har min blogg fått ett nytt utseende. Och det är helt tack vare Maja.

Tack, Maja! <3

Enjoy!


Se fram emot rant om ben&jerry's, bröderna fluff och tavlan som mystiskt trillat ner, som kommer inom de närmsta dagarna! Love you all! <3

Rant nr. 20 - engelskalektioner...

Har jag berättat om min engelskalärare på gymnasiet? Han var intressant.

Till exempel spenderade vi i en gång en hel lektion med att disskutera olika tortyrmetoder...

Vi fick alltid 25 glosor ur boken att öva på till veckan efter, men när han skulle förhöra oss frågade han om kanske 2 eller 3 av orden ur boken. Resten var saker som han tog ur luften. Saker som

"Vad heter vägg, tak?"*(1) "Nämn fem träd på engelska, tio pjäser av Shakespeare"*(2) "tavlan som hänger längst bak i rummet, vem har gjort den och vad heter den, vem föreställer statyn där borta?"*(3) "Säg de tio första decimalerna i pi, och vad NASDAQ står för"*(4) etc. etc.

Det är några av de mest intressanta frågor jag någonsin behövt svara på. Ingen i klassen fick någonsin 25/25 rätt. Men Sara och jag var nära en gång! 24/25!

I alla fall.. Det här citat kommer från en av de där läxförhören.

Läraren
Vad hette mannen som dog år 45 före Kristus?*(5)

Tjej i klassen
 Var det Jesus?

Läraren
 År 45 före Kristus?

Tjejen
Men han återuppstod ju!

Enjoy!


*(1)
Vägg: Wall
Innertak: Ceiling
Yttertak: Roof

*(2)
Birch
Juniper Tree (okej, en buske om vi ska vara noggranna, men nu är vi ju inte det så... : P)
Oak
Maple
Spruce

All's Well that Ends Well
Romeo and Juliet
Twelfth Night
As you Like it
Hamlet
Julius Ceasar
The Taming of a Shrew
Three Merry Wives of Windsor
The Merchant of Venice
Othello

*(3)

namnet på tavlan är Guernica, den är gjord av Picasso.

Statyn föreställde Aristotoles (är jag rätt säker på : P)

*(4)
3,1415926535

National Association of Securities Dealer's Automated Quotation

*(5) Mannen i fråga var Ceasar

Rant nr. 19 - Pandor och Maids

Var i skolan idag, sista lektionen! En tenta kvar, sen är vi klara! Skö~~nt!

Jag har börjat titta på "Maid in Akihabara". Sjukt rolig.Dessutom tittade Elin och jag på House idag vid klockan tre. De har börjat visa avsnitt från säsong 4 nu! De har inte ens visat klart säsong 4 på tisdagskvällar än! Sjukt konstigt!

I alla fall...
Enjoy!


Ica som panda

vs. en riktig panda

vem vinner?

(Jag tog några roliga Pandabilder idag! De kommer upp senare!)

Rant nr. 18 - V75

Jag kan inte sluta störa mig på att travhästarna i reklamen för V75/trav galloperar!*(1)Enjoy!


*(1) Och att Ica inte kan stava till "galoppera" är också något att störa sig på...

Rant nr. 17 - Prydain-serien 10/10

När jag var liten så älskade jag de här böckerna. De var de första riktiga fantasyböckerna som jag läste. Lloyd Alexander gör en underbar version av den klassiska fantasystoryn, fast med keltiska influenser och mycket, mycket mer humor <3


bokomslagen på de engelska böckerna

När jag var liten så läste jag dem på svenska de första femtio gångerna. När jag för något halvår sedan kände hur mycket jag ville läsa dem igen så fanns det knappt ens att få tag i på svenska, än mindre fanns de att få tag i billigt... Därför läste jag dem nu på engelska första gången. När jag tidigare läst fantasyböcker på svenska för att senare övergå till engelska så har jag ofta blivit besviken över hur den magiska känslan försvunnit! Det gjorde den inte för de här böckerna. Det kan ju iofs bero på att jag blivit bättre på engelska : P

Böckerna handlar om ynglingen Taran som bor på gården Caer Dallben, som styrs av magikern Dallben. Taran adopterade av Dallben när han var liten och hans uppgift på gården är att vara förste grisvaktare för den magiska siargrisen Hen Wen, samtidigt som han blir utbildad i att sköta en gård av den före detta soldaten Coll.

Låter det konstigt? Det är magiskt! Det är ingen direkt genomgående handling i alla fem böckerna, utan varje bok innehåller ett eget "uppdrag". I princip alla karaktärer presenteras i första boken. Förutom de tidigare nämnda är även den guldhåriga, förlorade prinsessan Eilonwy, storprinsen Gwydion, mytoman-barden Fflewdur Fflam och det konstiga djuret Gurgi viktiga karaktärer.

När jag läste om dem nu för någon vecka sedan hade jag lite bråttom så kunde jag bara skumma igenom dem, men de är så bra att jag definitivt tänker läsa dem igen, och ordentligt den här gången!

Serien består av "The book of three", "The black cauldron" (som förövrigt också blivit disneyfilm), "The castle of Llyr", "Taran Wanderer" och "The High King"
Jag ger dem 10/10.

Enjoy!Rant nr. 16 - Arne Anka-citat etc. etc.

Fan här sitter man, som Arne Anka säger. På tåget dvs. Trött och glad. Träffade Fia idag. Fett värt <3

Hinner hem till House ikväll. Också fett värt! <3

Hoppas ni mår bra!

Enjoy!


Fett ovärt inlägg </3

Rant nr. 15 - Gamla anteckningar och Chase

Hej allihop!


"I can't keep chasing you forever!", says Chase. bara jag som tycker det är kul? : )

Jag hittade några gamla almanackor som jag bläddrade igenom. Jag gjorde saker tillsammans med Sara (Kanin) hela tiden innan, tydligen. Hm, vi var bra vänner, undrar varför vi slutade umgås : /

Upptäckte också att jag skrev upp allt, verkligen allt!

Solis var på Åland den 18-20 juni år 2007. Bäver åkte till Prag den 3-10 juni år 2007...
Varför jag skrivit upp sånt här? Ingen aning!

Har för övrigt också hittat en anteckning "Catahya IRL - Uppcon" Sen när Uppcon är en del av föreningen Catahya har jag ingen aning om... : P

Enjoy!Rant nr. 14 - Klavar, House, Ammo och frågor!

Hej allihop, hoppas ni mår bra!

Jag skulle vilja veta vad ni tycker om en sak. Det är såhär, va, att blogg.se har ett riiiktigt dåligt system för att svara på kommentarer etc. etc. så när ni skriver här har jag ingen aning om var jag borde svara. Vad tycker ni?

 • Ska jag svara på min egen sida? (isf. måste ni fortsätta gå in och kolla om det uppdaterats...)
 • Ska jag svara på bilddagboken?
 • Ska jag svara på era respektive bloggar?
 • Eller ska jag svara någonannanstans? MSN is not an option : P
Nä, men seriöst. Säg hur jag ska göra så gör jag det!

Just det! Jag hade lite andra grejer jag vill säga också! Jag hade en diskussion med Ammo på telefon innan! Vi diskuterade hur jag vill lära mig fiol och hur Ammo vill börja spela cello igen.
Så nämnde Ammo klavar. Jag kan väl g-klaven, men inget mer. Tch, logiskt, eftersom de instrument jag någonsin spelat alla går efter g-klav. I alla fall, cello går tydligen efter en annan klav, varken Ammo eller jag kom på vad den hette just då. Ammo skulle förklara den för mig och det gick på följande vis:

"Ett sträck, en fjång och två prickar" XD (Btw, stavas fjång med å eller o?)


I alla fall, klaven i fråga ser ut såhär:

sträcket som Ammo nämnde var förmodligen ett helt vanligt takt-sträck. Lätt att blanda ihop, speciellt om man inte hållit på med musik på länge! (alltså, jag skriver sträck som streck om och om igen! Är det något fel på mig? Stavar jag helt fel? Jag kanske är på väg att bli galen... Det skulle göra många ledsna. Hoppas jag...)

Andra smarta saker som kläcktes under Ammos och mitt intressanta telefonsamtal var t.ex. "långsiktiga moln" (ja, jag åsyftade "mål") och "Vi House" (Vi hörs!)*(1)

På tal om House så har jag tittat på House halva eftermiddagen, när jag inte övningskörde. Säsong 5. Så~~~bra! Versionen har rätt dåliga subs - och med dåliga menar jag dåliga, as in dåliga! Det är .srt-subs, som är skrivna på dålig svenska och det dyker upp ungefär en mening var femte minut. det är tur att man inte suger på engelska!


Jag ska titta på ett avsnitt till så fort jag skrivit klart det här inlägget. Hoppas mitt te inte hinner kallna innan bara. Oh, just det! Jag köpte Chai-Latte té till mamma eftersom det enda té hon hade hemma var påsté! (Ja, jag stavar "te" som "té" för att det ser lite mindre förvirrande ut då!) Men grejen var den att jag är så van vid mitt Chai-té hemma, som ska vara hälften té, häften mjölk att jag hällde i hälften mjölk i det här teét också. Men see, det var ju redan ett Latte-té, så det smakade mer som Silver-té... Yucky!

Hey, jag funderade över en annan sak! Om det är okej med er, så tänkte jag, ni som har en egen blogg, skulle jag kunna länka till era bloggar från min sida? Som ni ser så länkar jag till en massa nödvändiga/onödiga platser redan, men jag tänker att det är lite praktiskt.

Såå, kommer ni ihåg vad det var ni skulle göra? Kommentera och säg vad ni tycker på de här två punkterna (främst):
 • Får jag länka till era bloggar från min?
 • Var ska jag svara på era kommentarer?
Så! Det var nog allt(!) jag ville säga idag! Gå och sov nu, och glöm bort att jag snackar så mycket skit! Men n älskar mig ändå, right~~? : P

Enjoy!


*(1) Alltså, den här kommentaren får mig att tänka på gången när jag ringde hem till Ammo och Ammos bror svarade. Så kom Ammo till luren och sa:
"Det var Fredrik som öppnade dörren"
Först fattade jag ingenting, men när polletten trillade ner så hade man svårt att hålla sig från asgarv!

Love ya all!

Rant nr. 13 - Hur hinner man med allt?

Kvar att göra innan jag åker hem till Uppsala igen:

 • Träffa farmor
 • Lämna tillbaka Ammos böcker
 • Claima hälften av Brieosten som ligger hos Ida
 • Lämna tillbaka pappas CD-skivor
 • Träffa Fia
 • Hämta fiol?
 • Gå på Majas utställning
Sen ska det också hinnas med att spela klarinett och äta pizza samt röra lite på sig... Nåväl, det löser sig väl : P

Idag har jag övningskört en massa, skönt, börjar närma sig slutet... Måste få med mig teoriböckerna hem från Uppsala i sommar dock!
Har kollat på House idag. Säsong 5... Det är säsong 4 de visar på TV nu och Elin och jag följer dem varje tisdag... Blev lite spoilad när jag började på femman... Men, men, det är intressant hur som helst! Och jag är inte så kräsen.

Enjoy!Rant nr. 12 - Ida, fiol och Harry Potter <3

Omigod, I did it again!

Jag gick hem från Ida med hörlurarna i öronen men utan att spela musik! Fett onödigt med andra ord...

Nu har jag precis kommit hem från Ida. Fett kul att träffa henne och Emelie igår, vi gick på stan, grabbed a bite to eat och jag köpte ny välbehövlig foundation...

Sen stack Ida och jag hem till Ida och spelade fiol. Jag måste säga att det gick rätt nice ändå! Jag hade trott att det skulle vara ännu svårare, men Ida lärde mig några låtar på gehör och sen gav hon mig noterna till en av dem och en massa andra noter. Så jag studerade dem och lyckades  lista ut var på fiolen tonerna sitter! Det var väl inte så jäkla komplicerat! Så om jag bara får låna en fiol nu så tror jag att jag kommer kunna lära mig rätt så bra på egen hand! Det kommer nog gå lättare när jag kan spela låtar som jag faktiskt vet hur de låter! Och min "irish jig" som jag älskar att spela på klarinett för att det är en så underbar melodi är så himla svår för att det egentligen är en fiollåt! Det finns inga andningspauser, så man kvävs när man spelar den på klarinetten, men nu ska det väl gå att spela den på fiol!

Det är en great låt, kolla upp den på Spotify! "The Irish Washerwoman" brukar den heta!

hehe, do I make sense at all?

I alla fall, sen stack Ida och jag ner till ICA och handlade mat for a worth of ~400 spänn... Filmkväll FTW!

Emelie kom, vi satte igång Harry Potter och fången från Azkaban,

Emelie gick, filmen tog slut och Ida och jag satte oss för att skriva fanfiction! Resultatet hamnade på fanfiction.net, om det är någon som, mot förmodan, skulle vilja läsa, skriv och be om länken;  den var lite för "våldsam" för att läggas upp här... *^o^*

Efter mycket om och men så lyckades vi somna och när vi vaknade möttes vi av insikten att över hälften av maten var ouppäten. Jag stack hem i alla fall, ska se om jag kan lyckas med att tvinga Ida ge mig hälften av Brieosten <3

Nu sitter jag i alla fall här, mamma och Oscar ska iväg och paddla kanot, kul, jag trodde de  skulle vara iväg innan jag kom hem. Jag skulle gärna följa med, men jag ska duscha och sen händer veckans höjdpunkt! Jag ska ta med klarinetten och springa upp till pappa och så ska vi spela några duetter! <3<3<3

Såååå.... jag ska börja förbereda! Ha det så bra, puss på er alla och
Enjoy!Rant nr. 11 - Disney's gone overboard

Häromdagen kom Elin ut i vardagsrummet där jag satt med datorn och sa
"Ica, du bara måste se det här! Det är hemskt!"

Jag undrade vad det var som hemskt och så såg jag hur hon gick in på den här hemsidan:

Disneyprinsessornas sida

Jag tänkte "Vad är det som är så hemskt med det här" Men så började det spela...Alla  är så OOC (out of character) att man blir rädd!

Mulan var ju vettig en gång i tiden, menne....


Vad är det vi matar nästa generation med egentligen!?

Kolla upp det! och
Enjoy!Rant nr. 10 - Ammo, hamster och Guitar Hero!

Igår åkte jag till Småland. Klant som jag är av naturen så glömde jag kameran i Uppsala, därför kommer det bli lite dåligt med bilder. Synd, eftersom jag tänkte fota mina första försök med fiolen imorgon!

Iaf, resan började med tåg från Uppsala (well, om man ska vara noggrann så började den väl med buss eller när jag gick ur lägenheten men eftersom ingen av oss här är noga med detaljer så struntar vi i det, right? : P).
Jag stod längst fram i raddan av folk som ville in i samma tågvagn som jag, och när dörrarna öppnades för att släppa ut de som skulle av så, vem, stod längst fram, om inte Yume!

Snacka om glad överraskning.

Sen träffade jag några fler människor, typ Joel från min gymnasieklass med fler. På hela taget gick resan bra, men shit var man trött och däckade när man kom fram!

Imorse vaknade man av en halvmardröm (har drömt jättemycket mardrömmar så sistone, fattar inte varför... : /) men runt 12 stack jag iväg till Ammo! Asnajs att träffa den människan igen, någon som man verkligen saknat. Även om jag naturligtvis saknar alla Tranås-människor när jag är away! <3

Iaf, Ammo och jag beundrade Ammos nya hamster, Ash, förkortning för Ashley (tror jag?), askgrå söt sak <3 Jag hade lagt upp bilder på den om jag haft min kamera *calamity!*
Sedan kastade vi hamster! Nej, vi kastade inte Ash, vi kastade en gosedjurshamster som Ammo hade och lekte leken "kasta gris" (om ni känner till den?) fast "kasta hamster" istället XD lame, right? jag förslorade 4 gånger av 4. Men det gör inget, för Ash är ändå mer hamster än jag!

Eeh, ja, sedan tittade jag på när Ammo spelade något nice spel på datorn, kommer inte ihåg vilket det var, vi satt ute och fikade och sist spelade vi Guitar Hero! Fett nice!

Undrar om jag kan övertala Elin att införskaffa ett sådant... Finns så många spel jag vill spela!

Dessutom "snodde" jag Ammos Gravitationböcker... Äntligen får man läsa ut dem! Ska bli nice. Måste bli klar innan tisdag bara. Well, det ska nog gå!

Well, ja... Mamma ropar, ska äta! Eh-hehe! Hungrig, inte ätit idag så...
Enjoy!Rant nr. 9 - Adlibris wtf?

Jag var inne på adlibris språkavdelning nyss och lade märke till det här:


WTF!?

hur tusan hamnade en svensk-thai ordbok som inriktar sig till Thailändare på topp 10-listan? O.o

och titta på vad den kostar!Nu åker jag strax till Småland. Puss på er alla!

Enjoy!Rant nr. 8 - Det magiska ögonblicket flög iväg

För några somrar sedan jobbade jag på fritids. Det var massa söta ungar där som var hur gulliga som helst. En liten kille,Viktor, kommer jag ihåg bättre än de andra dock. Dels för att han var svårast att bli kompis med (det tog nästan en vecka innan han pratade med mig) och dels för att han sa så mycket skoj.

En gång när han satt och pratade med den andra sommarjobbaren, vad hette han... Just det, August. Iaf, de satt och pratade och byggde legoskepp.

Så säger August:
Det här är ett magiskt skepp! Det kan flyga!


Viktor tittar på honom uppstudsigt och svarar:
Jag tror dig inte! Varför har det ingen motor i så fall? Annars kan det ju inte flyga!

Sötheten personifierad!

Enjoy!Rant nr. 7 - Kurosagi 8/10

Jag såg klart på tv-serien Kurosagi idag (notera, TV-serien, inte filmen, den ska jag se med Geno senare :D) för femtioelfte gången typ... Den är ju bara elva avsnitt så det tog bara någon vecka att se hela. Men ändå... en hel vecka. Nej, jag är inte något monster som kan sitta och titta på långa TV-serier i sträck!

Alltså, Emma... Jag räknade på det. Du sa att du satt och kollade på "It started with a kiss" och "They kiss again". Var det i ett kör? För liksom... "It started with a kiss" består ju liksom av 30 episoder, varav varje är 1 timme långt. Det är liksom 30 timmar! Och "They kiss again" är 20 episoder á la 1½ timme vardera. Det är ju liks 30 timmar till...? O.o

Eeeh, för ni som inte vet så handlar det om en svindlare som tar hämnd för sin familj...

Iaf. Jag bara älskar Kurosagi och det har ingenting med Yamapi att göra. (eller okej, kanske det har...)

Men allt är ju så schteki och mys och den är så precis lagom emo och seriös men ändå cool och han äger ut sina motståndare och alla är underbara jag menar bara titta här:

så gulligt.

och katsuragis sista sekvens i tv-serien är SKITKONSTIG!
liks.

hej

HEJ

liks... WTF!?

annat än det så är Yukari typ den sötaste människan som finns (trots att hon är skitjobbig)


introt är f.ö. ett av de snyggaste jag någonsin sett!

jag menar... han ställer in sin bok och hon plockar ut den <3

sen får de syn på varann!
sen fortsätter det så... att deras "vägar korsas"
de går sida vid sida fast i "olika universum"

när kidsen springer ur hans ruta så springer de in i hennes.

så råkar han välta en stege, som trillar ner framför henne.

HUR SNYGGT ÄR DET INTE!?

älskar också hur de ändrar vissa saker i introt.
som hur han ser ut såhär i slutet av introt i avsnitt 1-2

men från avsnitt 3 och framåt ler han

jag kommer inte helt ihåg vad det är som händer i avsnitt 2 som ändrar honom... men det är snyggt likväl!

sen la jag märke till att i 1-2 så har de en ful rand framför sig i vissa scener i introt.

men den försvinner sen.


hehe, var det här ett rant eller var det ett rant!

Den får 8/10

Enjoy!Rant nr. 6 - Boys Love

Anyone seen that?


Jag är lite fundersam över om det verkligen ska vara "Boys Love" (Pojkar Älskar) eller om titeln de hade i åtanke var "Boy's Love" (Pojkkärlek), svårt att veta, det är ju trots allt japaner vi har med att göra och - trots alla människor som förklarat för mig hur bra japaner är på engelska, att de är superbra på grammatik (bara inte på att prata) så har jag ännu inte blivit motbevisad och kommer därför fortsätta påstå att japaners engelska suger! (Om det inte är så att det bara är skådespelarna i de runt 30-40 j-dramer jag sett som suger, alla andra kanske är jättebra, vad vet jag!)

Okej, det där var en väldigt lång och dålig mening. Eller ja, hela stycket är dåligt skrivet men det var inte det som jag ville disskutera!

JO! för det jag funderar över är det här:

http://www.youtube.com/watch?v=SygRfvEa6dc&feature=channel_page

Människorna i kommentarerna under pratar om att den här är nummer 1 av 2 filmer. Okej, det är en bra film, jag förstår om de vill göra en uppföljare, men -och nu kommer en spoiler (tror jag, jag har bara sett den utan subs, fattade inte 100% av det som sades) - huvudpersonerna dör ju i slutet av den här filmen. Hur tusan kan de göra en uppföljare?

Oh, well... Det var någon som sa att de båda filmerna finns på youtube,  det här saken ska undersökas noggrannare. Menne.... det får bli någon annan gång, nu är det sovdags som gäller!

God natt folks och dröm söta mardrömmar!

Eller som de säger in the Amerikat:
Good night, sleep tight and don't let the bedbugs bite.
If they do, hit them with a wooden shoe until they're black and blue!

Enjoy!Rant nr. 5 - Sagan om himmelsspappan och lite till...

Jag har äran att presentera en saga som Elin och jag har råkat knåpa ihop när vi tränade kanji tillsammans.


många kvinnokrafter kämpar tillsammans på ett stort risfält.


då börjar det plötsligt brinna, och alla dör.


det brinner i 40 månader...


och till slut så kommer himmelspappan med regn!

Enjoy!


för att jag är mer flum än dum!

Rant nr. 4 - Enduring Love 9/10

Äntligen över!

Jag läste klart den här boken för några timmar sen!


Det var det sista jag hade kvar att göra på terminen. Så två lektioner och en tenta, sen är allt över. SKÖNT!

FTW

Men jag tänkte prata lite om boken. Den väckte sådana känslor i mig att det knappt var sant!

Lite kort om vad den handlar om. Huvudpersonen Joe är med om en flygballong-olycka där en annan man omkommer. Han blir omskakad av händelsen, men det som skakar upp honom ännu mer är när han börjar bli förföljd av en ung man vid namn Perry. Perry påstår att han älskar Joe och att de är ödesbestämda att vara tillsammans, men Perry tar det lite för långt, och redan från början är det stalking - och inte kärlek.

Perry är djupt religiös och menar att Gud ville att de skulle vara tillsammans, men Joe är rädd och försöker fly honom, medveten om att Perry troligtvis kommer bli aggressiv om det går för långt...


Ja, det är väl ungefär vad boken handlar om, utan att avslöja för mycket...

Under de första 30-40 sidorna hade jag svårt att hålla mig vid medvetande. Början handlar mycket om olyckan och de beskriver ingående nog för att jag - med min vulnerafobi - börjar tappa medvetande. Jag var tvungen att hoppa över delar av början, men jag tror att jag hängde med rätt bra iaf.

När jag väl kom förbi dessa svåra äcklande sidor så kastades man rätt in i "stalker"-delen. Den skrämde mig. Rätt rejält. Jag vet inte, det kanske är för att jag själv har haft stalkers som jag blev så illa berörd och skrämd, för sanningen att säga, när man bortsåg från att Joe blev skrämd av Perrys beteende så var berättelsen inte helt olik de flesta Shounen-Ai-serier som jag kan komma på på rak arm!

Efter en sisådär 100-150 sidor in i boken så får man börja höra saker ur Perrys perspektiv och då skiftade allt. Plöstligt förstod man och allt var logiskt och härifrån framåt var den nästan precis som vilken annan Boys Love-bok som helst - gullig!

Och på så sätt lyckas man äcklas, älska och hata en och samma bok! Det är minsann något som fascinerar mig! 9/10

Enjoy!


Jag kommer nog skriva något kort om alla böcker jag läser, förhoppningsvis så kanske någon kan få ett tips på en bra bok som de vill läsa, och i annat fall så kommer jag i alla fall lyckas äntligen hålla koll på vilka böcker jag läst/inte läst 8D


Rant nr. 3 - Angående "är inte Mozart en måsart?"

Under ett oförberett förhör under en engelskalektion.

Läraren: Nu vill jag att ni skriver ner namnet på den musikkompositör som firar 250-årsjubileum i år. Det vill säga; han föddes för 250 år sedan. *(1)

Elev, 16 år: Lever han fortfarande?

Enjoy!


*(1) Kompositören i fråga var Mozart.

Alla citat jag lägger upp här kommer från människor jag känner och jag har varit med när citaten sägs. Jag kommer dock låta alla förbli anonyma.


Rant nr. 2 - lägenheten

Jag lovade för länge - länge - sen på bdb att jag skulle lägga upp bilder på mitt Alice-rum. Det hände aldrig - men nu så!


jepp, lampan hänger upp-och-ner...

Och det var inte så mycket, men seriöst, det ÄR inte så mycket Alice-känsla i mitt rum längre. Jag tröttnade lite på det - vill att det ska se vuxnare ut... men gardinerna, lampan och spelkorten är ju fortfarande kvar i alla fall! FTW

vardagsrummet när vi precis flyttat in - underbart flyttstök och avsaknad av möbler : P

fönstret var helt hemskt...


efter några månader...


och när jag var hemma i sthlm i helgen så fick jag lite stolar och en tavla a mormor och morfar. <3

jag har älskat den där tavlan och en syster till den enda sedan jag var liten

det som gjorde störst skillnad dock, enligt mig, var mikron vi fick.

gamla mikron vs. nya --> vilken vinner va?När jag kollade igenom gamla bilder så hittade jag den här, som jag tog när vi var ute i vår sommarstuga i somras. Underbar stämning, och jag bara älskar himlen.

jag har den i större format ifall någon skulle vilja ha (typ bakgrund eller nåt : P)

Jag pratade med min underbara klasskompis Sanna för några dagar sen och hennes katt, den här gullungen:

ska få kattungar och hon frågade om jag ville ha en. åååh, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, men jag kommer inte kunna övertala Elin. Hon är livrädd och allergisk mot katter </3

Men tack Sanna, och jag hoppas att kattungarna kommer få ett bra hem!

Enjoy!Riktiga koreaner

vs. Ica som korean

Vem vinner?

Rant nr. 1 - Elin är påhittig etc. etc.

För att det här var något jag tyckte var roligt och ville visa er, men aldrig orkade innan så presenterar jag den nu!

Jag var i Tranås under påsken. När jag kom hem så möttes jag av den här:

hehe, gulligt, och en påskhare också <3


den här förvirrade mig riktigt länge! Jag kollade upp ordet på Denshi jisho*(1) men fattade ändå ingenting.

---Tills:

Hohoho, smaaart Ica~~~<3


Ah, jag fattade direkt. Vet ni vad det är?*(2)

Symaskin såklart!

Jag älskar min gamla, vackra maskin!


bonsai-san no ushiru de. --> bakom herr bonsai.


han är ju helt galet snygg dårå!

och på hans baksida hittar vi...:

det bränns! (sämst pun, jag vet)

hehe, är nästa steg uppenbart, eller?


Tadaaah!

SUCCESS!

tack, Elin, för godis och en underbar skattjakt ^^ FTW

Enjoy!


*(1) Denshi jisho : http://jisho.org/

*(2) En sång som pappa alltid sjöng för mig när jag var liten!

Lyrics:
Josefin: Det var en gång en flicka som hette Josefin, Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin. Den enda skatt hon ägde, det var en symaskin, symaskin skin skin, syma ma ma ma ma ma skin.

Hon hade ock en fästman som hette Jonatan, Jonatan tan tan, Jona Jona Jonatan. Och han var inte fager men hon var likadan, likadan dan dan, lika lika likadan.

Han ägde en skuta som uppå böljan for, böljan for for for, böljan böljan böljan for. Den hade han fått ärva av sin gamla mor, gamla mormorsmor, gamla mormorsmormorsmor.

Han skrivade ett brev till sin kära Josefin, Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin. Och bjödna uppå skutan med hennes symaskin, symaskin skin skin, syma ma ma ma ma ma skin.

Och när de hade seglat uppå den blåa sjö, blåa sjö sjö sjö, blåa blåa blåa sjö. De stötte mot en klippa invid den gröna ö, gröna ö ö ö, gröna gröna gröna ö.

Och Jonatan han sade: ”Jag tror vi sitter fast. sitter fast fast fast, sitter sitter sitter fast. Jag tror vi måste slänga en del av vår ballast, vår ballast last last, vår ba vår ba vår ballast.

Så slängde han ballasten, och det var symaskin, symaskin skin skin, syma ma ma ma ma ma skin. Och efter det så slängde han sin kära Josefin, Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin.

Nu går han där och sörjer sin kära Josefin, Josefin fin fin, Jose Jose Jose fin. Som sitter där på havets djup och trampar symaskin, symaskin skin skin, syma ma ma ma ma ma skin.

Lite sorgligt, men den är söt.


Rant Introduktion

Ni som läser det här känner nog mig, men jag ska ändå ta mig tid att skriva en presentation.


Det här är jag, Ica:
söt

Jag kommer från början från Stockholm, har bott under en stor del av min barndom i småland/östergötland men bor nu på det här stället i Uppsala:
boende

tillsammans med den här tjejen, Elin heter hon:
elin
Elin och jag pluggar språk på Språkvetarprogrammet på Uppsala Uni.På fritiden tycker jag om att titta på asiatiska tv-serier*(1), läsa, umgås med mina vänner, och spela på det här instrumentet*(2):
klarinett

Jag missbrukar te, skriver lite noveller i hopp om att få ge ut något så småningom och syr för att kombinera nytta och nöje. Jag syr upp "vardagskläder" mm. på beställning. Får det lov att vara några teasers?*(3)

Vad jag hoppas kunna ådstakomma med att starta den här bloggen är för att ha någon ställe att prata av mig på, samt att dela med mig av bilder och mina framsteg.

Enjoy!Fotnoter
*(1) för er som inte är vana vid de här termerna tänkte jag förklara dem eftersom jag troligtvis kommer använda mig av dem flitigt.
J-drama: japanskt drama
K-drama: koreanskt drama
T-drama: taiwanesiskt drama
K-drama: kinesiskt drama

*(2) en klarinett för er som inte vet...

*(3)

alkmene


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0