Rant nr. 32 - Töntigt!

Om det är något som är töntigt så är det disclaimers på fanfiction.net.

Jag menar... sidan heter "fan-fiction" - uppenbarligen är man ett fan om man skriver där = äger inte det som man skriver om. I princip är hela fanfiction.net en stor, fet disclaimer.

 Om jag hade skrivit något värt att claima så skulle jag helt klart publicera det, istället för att lägga upp det på internet.

Töntigt!

Enjoy!


Har förövrigt lyckats spoila InuYasha för mig själv :<
Sausage också!

Rant nr. 31 - Midsommar, sol, bad och musik...

Mycket som hänt. Tänkte dela med mig av några bilder.såhär har de soliga dagarna spenderats.

soliga kvällar däremot... : )

och såhär spenderades midsommar
Hoppas ni har haft det lika bra!
Enjoy!Rant nr. 30 - Lars-ÅkeEnjoy!Rant nr. 29 - ett litet sommarpoem och varför var jag så dålig på engelska?

Ett litet sommarpoem

"det var en häst ifrån Gränna
som manen sin färgat med henna
nu var den så röd
att i skräck hästen ljöd:
fy fan, jag tappa' min penna!"

Jag sitter och läser igenom gamla journalinlägg på dA. Varför, varför, VARFÖR var jag så dålig på engelska? T__T

Hoppas ni har en bra midsommar!
Enjoy!
Rant nr. 28 - Blade of the Immortal

Det här är ingen bokrecension. Obviously. Eftersom BoTi inte ens är en bok. Men det är en helt underbar serie och eftersom det var länge sedan jag skrev något på bloggen sist så kände jag att jag kunde ranta lite om den här istället.

Så, för er som inte vet vad det här mästerverket är så kanske jag ska dra handlingen lite snabbt.

Den utspelar sig i artonhundratalets Japan, 14-åriga Rins föräldrar blir blodigt mördade och eftersom hon vill hämnas dem anlitar hon den odödlige Manji som livvakt. Manji råkade orsaka sin systers död när han var yngre och går med på att hjälpa Rin eftersom han inte kan låta bli att vara beskyddande över flickor som är hans systers ålder.


Hehe, det skulle spoila om jag berättade vilka det här är, så det tänker jag inte...

Den är gudomligt tecknad, obviously, och handlingen är episk. Alla karaktärer är viktiga och får en stor roll. Alla har sin egen historia som binds samman vid någon punkt i berättelsen. BoTi är inte klar än, men... det är nog på väg ditåt. I vilket fall så har jag lyckats räkna ut (ungefär) hur den kommer sluta. And. I. Like. It! <3<3


Anotsu Kagehisa, den som RIn söker ta revansh på, och hans... vad-de-nu-har-för-relation Maki

Det här kommer från min absoluta favoritscen där Rin utmärker sig för första gången : 33

BoTi blev ju då en anime för inte så länge sen. Den är dålig, frukansvärt dålig. Dels för att det absolut bästa med den här serien är teckningsstilen. Den är så vackert tecknad att det är värt att läsa den bara därför. Dels även för att handlingen är så episk att den inte alls skulle passa som anime. Det sa jag redan för tre år sedan när jag läste den första gången, då den gick i Manga Mania.

Sedan kan man klaga på 10 000 andra saker i animen. Te.x. som att Manjis röst är alldeles för ljus, att Rin är 20 gånger fjolligare än hon är i mangan, att den hoppar som tusan mellan handlingen... De kommer aldrig kunna göra en anime om hela serien för de har redan rört ihop allting. Se inte animen och förvänta er kunna börja läsa mangan där animen tar slut. Det går inte. Rant, rant, rant, rant, rant!

Introt är snyggt i alla fall!


Enjoy!Rincosplay från volym 5.

Rant nr. 27 - Yoke och hälsningsfraser

För ett tag sedan fick jag för mig att jag borde slå upp ordet "yoke". Därför gick jag in på dictionary.com, skrev in "yoke" och surfade på! Det som förvirrade mig mest var förklaring nummer 3:

yoke: 3. something resembling a yoke or a bow of a yoke in form or use.


bara titta på meningen! (visserligen förklarade de "yoke" i paragraf 1 och 2, men) jag tyckte det var lite roligt *^_^*


Jag funderade lite över ordet fodral... Är det inte ett väldigt konstigt ord? Klänning betyder det. Hur då? Heh! Man kan väl se lite fodralerad ut kanske... Jag skulle nog hellre vara fodrad : )


Jag och Viktor <3 pratade lite om hälsningsfraser för några dagar sedan. Jag började fundera lite över hur man använder olika hälsningsfraser med olika människor.

Mina vanligaste hälsningsfraser är:

Om jag startar konversationen:

Hoi/Hoi poi
Yo

Om någon annan startar konversationen med hej:

Hej/Hejsan/Hejsan pejsan

Om någon annan startar konversationen med tja/tjo:

Tja/Tjo

Viktor sa att han använde hälsningsfraser såhär:

han sen jag -


hej tja.

tja tja

hejsan hej

roligt, eller hur? vilka hälsningsfraser använder ni?

Enjoy!


Jag sitter hos farmor och farfar. Farfar tittar på något lustigt TV-program om någon herre som heter ['hʊ:dəbɪ:n]. Lustigt namn : )

Rant nr. 26 - Geno, Kurosagi, Fantastipo och din mamma.

Igår/idag var Geno här. Sjukt nice. Vi såg på film (Kurosagi och Fantastipo), snackade en massa och hade allmänt trevligt.

gammal bild och jag ser sepe ut, men jag glömde ta bilder/jag bjuder på den där XD

Iaf, Kurosagi var bättre än jag kom ihåg. Versionen jag har har dålig idx.sub så på vissa ställen var den utelämnad men jag kunde i alla fall  tillräckligt bra japanska för att förstå ändå (och eftersom Geno är fem år bättre än mig på japanska så hängde han med ännu bättre XD) fast det var lite väl lågt ljud tyvärr...

Fantastipo var en fantastisk film. Om jag skulle fösöka förklara handligen så handlar den om två män som skriver en låt om sina liv. Låten heter fantastipo. Sjukt galen var den! Massa platsdjur, ett äckligt, vegetariskt apmonster, mommy/pappy farm-pubar och fantastiskt mycket 70-tal! Nice, med andra ord.

Outrot och låten fantastipo kan ni se här:


Geno subscribar på Communitychannel, vilket även jag gör, så det blev en hel del "din mamma-skämt". För att inte ha det osagt så bör jag nämna att jag är usel på din mamma-skämt, vilket är anledningen till varför jag blev så glad när jag lyckades med ett under kvällen:

Geno skämtsamt (liggandes på en madrass på golvet):
Ska du inte komma ner hit? Nä, okej, jag kommer upp till dig istället!

Ica (liggandes i sin säng):
Din mamma är här uppe så du får inte plats!

Ja, okej, det var inte hälften så coolt och roligt som du hade trott, men nu ska vi inse en sak här va? Jag är inte speciellt rolig : )

Enjoy!


Mm, nu är det såhär, va? Att Nat är så jäkla kul att jag verkligen, verkligen rekommenderar att ni alla kollar upp henne, därför tänker jag länka en gång till. Och det gör jag NU.
Och även ska jag visa en av hennes videor, en av mina favoriter:

Rant nr. 25 - Border Crossing 2/10

Jag hatar den här boken!?


Okej, det finns värre böcker, faktiskt. Jag ska skriva om den sämsta bok jag någonsin har läst när jag kommer ner till Småland igen. Usch! Men that's beside the point...

I alla fall! ...Det här var en bok vi läste till skolan. Den var tråkig, långsam, tröttsam och emo. och DÅLIG! Och som om det inte vore nog så trillade den ner på min fot när jag skulle sortera in böckerna i bokhyllan häromdagen! Den här hemska litteraturens monster har något emot mig och jag har något emot den!

Den skulle nog få en högre poäng än 2/10 om det inte vore för det här

vänligen ignorera att mina fötter ser ut som våldsoffer. Det röda kommer från boken, den konstiga nageln klämdes för åratal sedan och håller nu på att trilla av (en ny nagel håller på att växa ut under och den trycker på) och resten av skråmorna kommer från skoskav...

Enjoy!Rant nr. 24 - Solis, Nora och chill <3

Jag har haft ett par jättetrevliga dagar. I tisdags, efter att tentan var klar så kom Solis hit. Well, han kom en bra bit efter att tentan var klar faktiskt... Men ändå!


Sen kom Moffs förbi (jag fick ingen bild av henne :<) och sen kom Powie och Sara, som jag inte kände sedan tidigare.
Vi tittade på filmen "21 gram" som var en väldigt förvirrande, men trots det väldigt bra film. Tyckte jag iaf

Andra saker sm hände var tedrickande och det obligatoriska "klä ut Solis till flicka" som jag tyckte blev lite bättre än vanligt. Mest eftersom han fick peruk på sig. Han är så söt som flicka <3 Sedan födde han barn också...

Iaf, på onsdagen så sov Solis till typ sent, så jag gick upp och satte mig och kollade på Nodame medan jag väntade på att han skulle vakna. Nodame <3


Till slut så vaknade han och då gick vi ut och satte oss på en filt i "parken". Det var ömsom sol, ömsom blåst och på det hela taget väldigt mysigt. Sen kom Nora och hon-som-jag-glömt-bort-namnet-på (förlåt!). Det var fett med chill och najs.(Jag har en större version av den här, Nora, om du vill ha ^^)

Mm, riktigt nice. det hände inte så himla mycket mer, men det här räcker, right!? : )

Idag ska jag dricka te för att bota min stackars hals (håller på att bli förkyld, troligtvis på grund av blåsten i onsdags...), samt att jag ska städa, diska och tvätta. Hemmafru med andra ord!! :3

Hoppas ni alla mår bra!
Enjoy!


underbar cosplay much!?

Rant nr. 23 - Nyss hänt.

Ica: Vilket mörkt moln
Solstickan: Hoppas det inte innehåller sånt som gör det blötare än torrt.

Enjoy!RSS 2.0