Rant nr. 51 - Överflöd av akutpersonal FTW, men varför kan de inte göra vettiga saker istället?

När jag bodde hemma hos min farmor och farfar i somras så satt vi en dag och åt lunch när vi la märke till att utanför på gatan stod det 2 brandbilar och 3 polisbilar! Och massa människor som bodde på gatan som hade samlats runt olyckan!

Vi tänkte att "Oj, något stort måste ha hänt" och på måndagen så höll jag ögonen öppna när jag läste tidningen, men jag hittade först ingenting alls! När jag läste igenom den en gång till så hittade jag den här lilla notisen på tredje sidan i tidningen:


"En ung tjej skadade sig rejält i lördags kväll på *censur*. Hon var ute och åkte skateboard när hon ramlade så illa att hon bröt benet". Seriöst? Var detta så illa att det krävdes roughly 8 stycken akutpersonal? Det finns ju inte ens polis i Tranås, vilket innebär att de åkte in från Eksjö! Gud, VARFÖR!?

Enjoy (eller inte...)


För att jag är mer flum än dum?

Rant nr. 50 - Harry Potter 6 & 7! 6/10 & 9/10

Jag sa ju då att jag skulle skriva något litet om alla böcker och då jag speedläste dessa innan sjätte filmen hade premiär så måste de ju också hamna här! : 3Harry Potter and the Half-Blood Prince!

Första gången jag läste den här boken var jag så~~ trött på Harry Potter (femte boken är nog bara en 4/10) och störde sönder mig på allt det hemska relations-tjafset! För er som inte sett filmen så handlar Halvblodsprinsen om att alla huvudpersoner är kärlekskranka/på gränsen till nervsammanbrott, samt att Harry har fått en släng av Slytherinmani-sjukan :<

När jag började läsa den den här gången så hade jag inga förväntningar, och därför översteg den mina förhoppningar, och den här gången tyckte jag att den var riktigt bra! Ska inte säga så himla mycket, men Rowling har lyckats fånga mitt intresse. Synd att den krävde att jag var smartare för att jag skulle uppskatta boken! (Ursäkta min usla svenska, är bara så himla trött!)

Harry Potter and the Deatly Hallows!

Välskriven, inga lösa trådar och väl utvecklade karaktärer (och som Moruku skulle säga: inga jobbiga förflyttningar :P)

Nej, Rowlings skrivande har utvecklats och hon är en duktig skribent. Lilla jag undrar vad hennes nästa stora genombrott kommer bli... Hon lär ju kunna sälja fler böcker bara på namnet så...

Något att se fram emot! :)
Enjoy!
Rant nr. 49 - How-to Okonomiyaki á la Ica!

Hiya!

Några stycken av er har bett om mitt Okonomiyaki-recept så jag bestämde mig för att göra en how-to! Yay!

okonomiyaki är någon slags blandning mellan pizza, pannkaka och omelett och namnet översätts ibland till "som-du-vill-ha-det-någonting-stekt". I princip så kan du ha på din okonomiyaki precis vad du känner för, men vad som bör påpekas är att mitt recept är taget från en random internet-sida från vilken jag har försökt översätta måtten (jag vet vad ni säger.... "Men Ica kan juh inte räkna!!!!!!???" Och ni har helt rätt T___T) enligt bästa förmåga, men det ska ändå pekas ut att det här är Okonomiyaki á la Ica :)

Ingredienser:
5 dl vetemjöl
3,75 dl vatten
2 ägg
ca. ett halvt vitkålshuvud
majonnäs
olja/smör
det som du vill ha på! (se steg 3 sidenote)

Annat som kan vara bra/nödvändigt att ha:
Två stekspadar
En stor stekpanna
En bunke
En skärbräda
Bakgrundsmusik!

Så, då kan vi börja!


Steg 1.


Sätt igång någon nice bakgrundsmusik. För min del blir det Twilight eftersom
1. I'm nerdy like that
2. Jag kände för det
3. Säger du något elakt om det så kommer du vakna upp väldigt trött en morgon och insett att du nog fått svininfluensan :< (No, jag skämtar bara... Right!)

Steg 2.

Tvätta händerna och se till att plocka av alla armband/klockor/ringar/vad-än-du-har-på-händerna

Steg 3.

Det här är ingredienserna du behöver till smeten:
5 dl vetemjöl
3,75 dl vatten
2 ägg
ca. ett halvt litet huvud vitkål

Steg 3 Sidenote.

Gör iordning ett fat med saker-att-ha-på. Du kan ha i princip vad än du känner för. Några exempel:
Lök
Svamp
Kyckling
Majs
Vitkål
Ostron
Musslor
Fisk
Ägg
Qorn
etc. etc.
(Fisken, quornen och kycklingen steks och delas förslagsvis på innan du börjar med okonomiyakin!)

Steg 4.

Ta bort det yttre skalet och skär loss "stammen" från vitkålshuvudet. Men ta inte bort för mycket av det vita, för det är väldigt nyttigt, men alla hårda bitar - de ska inte tuggas...

Steg 5.

Hacka vitkålen. Det går även bra att strimla den, men personligen föredrar jag att hacka den, eftersom detta gör det lättare att dela på okonomiyakin.

Steg 6.

Sätt igång en sto~~r platta med en sto~~r stekpanna med my~~cket olja/steksmör i. Sätt plattan på 3:an, det är lagom.
(Om ni har en platta som blir varm ovanligt snabbt så borde ni förmodligen vänta lite med att sätta igång den och om ni har en platta som tar ovanligt lång tid på sig på borde ni nog sätta igång den lite tidigare.)

Steg 6 Sidenote.

Se till att ha 2 stycken stekspadar available!

Steg 7.

Dags att tömma ner mjöl, vatten och ägg i en bunke och...

Steg 8.

vispa tills smeten ser ut ungefär precis som en pannkakssmet. (Och om du inte vet hur en pannkakssmet ser ut så borde du testa laga pannkakor lite oftare alt. ha den här bilden i åtanke när du vispar.)

Steg 9.

Nu är det dags för att tömma ner den hackade (eller strimlade, as you like it) vitkålen i pannkakssmeten.

Steg 10.

Det ska vara ungefär såhär... Se till att det itne är så mycket vitkål i smeten att man inte ser smeten, och inte så lite vitkål att man inte ser vitkålen. Sry guys, det är det bästa tipset jag kan ge er >.<

Steg 11.

Dags att häva allt från steg 3 sidenote på plattan. Ha inte för mycket, för då kan smeten inte täcka allt sen! Sen ska ni peta in allt i en liten hög i mitten, men se till att högen inte är för hög! :<

Steg 12.

Häll på vitkålssmeten ovanpå och smeta ut det så att det blir som en stor, jämn pannkaka :3 Nu blir det lite väntetid!

Under tiden kan ni underhålla er med detta:

Det här är en bild på Stockholms tunnelbana. Obviously. Jag och min kusin var i Kista centrum och shoppade en dag. När vi var klara så skulle vi åka hem till henne. Jag tänkte: "Hon har bott i Sthlm längre än jag, hon får ta oss hem". Bad idea! Varför? Jo, för att min kusin bor på Ekerö. De två vettigaste vägarna att ta sig från Kista till Ekerö hade varit

1. Det gröna jag markerat. Ta tunnelbanan 3 stationer från Kista till Solna och därifrån ta buss 177 som går hela vägen hem till henne. eller

2. Det blåa jag markerat. Dvs. Ta tunnelbanan blå linjen 6 stationer till Fridhemsplan - därifrån byta till gröna linjen, åka 6 stationer till Brommaplan, hoppat på 177 och kommit hem.

min kusin däremot sa med ens "Vi kan ta en buss!" och jag var dum nog att inte föreslå någon av de andra förslagen med en gång utan följde lydigt efter kusinen.

hon väljer alternativ nummer 3. Det som jag markerat i rött! Vi hoppar på en buss mot Spånga(!) som går går förbi alla möjliga kringelikrokar. Till sist når vi Spånga varifrån vi får springa som dårar mot bussen mot Brommaplan som är på väg att åka iväg. Till slut hamnar vi i alla fall på Brommaplan där vi får vänta i ca. 20 min på buss 177 för att komma hem. Hela äventyret tog ungefär 2 timmar. YAY!

(Detta sagt så tycker jag om min kusin. Den enda som jag blamar är mig själv, för att jag inte sa till tidigare!)

Dags att fortsätta med matlagningen!

Steg 13.

När den börjar bli klar ute i kanterna så är det dags att dela på den!

Steg 14.

Dela den i fyra bitar. Sedan måste vi vara helt säkra på att den inte kommer falla ihop när vi vänder på den, så det blir lite mer väntetid. Under tiden, låt oss titta på det här:


Ica STALKAR folk! : D
Nä, men seriöst...

Ser ni vad det är hon läser? Det är TWILIGHT!
Jag kunde inte låta bli att tycka att det var roligt, då jag har filmen igång härinne!


Annat skoj som man kan syssla med under tiden man väntar är tydligen att slarva bort en fjärrkontroll!?


Va~~~r är fjärren? Ica no vet : <


Dä~~~r är fjärren! (Öhm, WTF? I Icas rum? >.<)

SÅ! nu återgår vi till matlagningen!
Steg 15.

Dags att vända på skiten! Se till att ni använder båda stekspadarna när ni gör detta!

Steg 16.

Så,när det är gjort sålåter ni den ligga i ungefär... 10 minuter kanske? Se till att vända på den några gången dock, så att den verkligen är genomstekt! Degig okonomiyaki är inte världens godaste maträtt :<

När ni tror att den är klar så kan det vara idé att dela på en av bitarna och se om den är kladdig inuti. Om den är det? Stek det lite mer tills den inte är det. När den inte längre är kladdig så... GRATTIS! Ni har lyckats med att laga okonomiyaki!

Bara ett steg kvar nu!
Steg 17.

Servera med majonnäs! Smaklig måltid!

Enjoy!


Steg 18.

Ica approves!

Rant nr. 48 -Extrem bitterhet...

Oh, hey guys! You know what sucks? Apart from your mother

Jag har börjar skriva en fanfic på serien Inuyasha. Vet ni inte vad Inuyasha är så är det för att ni sovit under en sten i en halv evighet eller så är det bara för att ni inte bryr in om manga/anime/japan. I alla fall min fanfic kan ni hitta här:

The Passing of Time

Och grejen är då. Det är helt omöjligt att få reviews och favvs! (jag vet att jag inte är rätt person att säga det här, jag är också dålig på att kommentera, men jag gör mitt bästa... men jag vet att det finns folk därute på internet som kommenterar som om världen skulle gå under om de slutade för ett ögonblick...)

Så jag svepte runt lite för fanfiction.net då, för att försöka förstå hur detta kan komma sig och jag möttes av *POW* extrem bitterhet!


Man, jag vet att det inte syns!

I alla fall! På bilden ovan "ses" min fic överst och random superkommenterad fic under! Så grejen är den! Att min fic är 4 kapitel lång, 4000 ord lång och har 3 kommentarer.

Ficen under min är 4 kapitel lång, 40 000 ord lång och har 31 kommentarer! Jag, menar, shit, vem orkar ens läsa 40 000 ord!? För skojs skull?

Och vad som är än värre? Den 40 000-ordiga ficen's summary: "COMPLETE Rin is a transfer to Juban High. Sesshoumaru is a student there who is strongly attracted to her. But when they get together, the law has a few things to say"

(Duh, I just noticed the COMPLETE-sign, vilken förklarar varför ficen har så många kommentarer. People generally like to read completed stories as not to be let down...) Men det är fortfarande helt sjukt. Vem vill läsa något sådant? Totally AU!

Iaf,Blah! Let's move on!


Sen hittade jag den här!

13 kapitel, 8000 ord och 59 kommentarer. Okej så till att börja med. Summaryn sög till och med mer än den förra och det faktum att det är 8000 ord utspritt på 13 kapitel? Det blir ca. 600 ord/kapitel. problemet?1. När jag öppnar den visar den sig vara en songfic på en evanescence-låt! (ja, jag kan stava till evanescence bara för att jag har varit ett fan)

2. Det är en goddamn songfic på en evanescence-låt.

3. Ungefär 300 (varning, detta är en grov överdrift) av de där nämnda 600 orden består av kommentarer som "såhär kommer ficen sluta" och "TaNk JoU XxXsExYzXxX, fOr sEyIng mAi ficz iz the best that..." -oh, well you get the point!

4. Handlingen är crappy!

5. Det är en goddammit songfic på en evanescence-låt!

So, yeah... Det var några av problemen som jag har med fanfiction. Nu ska jag gå och - om mina datorer+all annan elektronik slutat fucka upp sig! - föra över how-to okonomiyaki-bilderna till min dator så jag kan visa dem för er!

Älskar er alla och
Enjoy!
ica vinitoria charlotta


Rant nr. 47 - Yay för värdelösa blogginlägg/Top 10 favourite YouTubers

Ehr... Right, so here we go!

Topp 10 bästa YouTube kanaler!

Nummer 10:


Nigahiga. Ja, jag vet vad ni säger! "Omg, Ica, du kan ju inte ha number 1 most subscribed to på tiondeplats!?" Ja, okej, förlåt, men två hawaaianska(!) asiater som står och kastar en boll mellan varann och slår varann medan de låtsas vara "emo" är inte okej humor i mina ögon. Så då jag gillar deras movietrailers så får de i alla fall en plats på listan!

Nummer 9:

HotForWords. Jag tycker om ords ursprung, okej? Det här är en kanal som jag subrscribar och unsubscribar på hela tiden. Jag unsubscribar pga äckel, men jag är för nyfiken på orden hon förklarar, så det slutar alltid med att jag följer henne ändå!

Nummer 8:

thecomputernerd01. Randomness på hög nivå. Meanwhile hans "pratvideor" är lite dull så är hans musikvideor helt fantastiska!

Nummer 7:

ijustine. För att alla gillar kändisskvaller! Och roliga musikvideospoofs!

Nummer 6:

tokenblackchick. ironi och nyheter! us like!

Nummer 5:

thewinekone. Random madness! Han är obehaglig och läskig och fullständigt underbart rolig!

Nummer 4:

VenetianPrincess. Vad kan man säga? Number 1 most subscribed to female på youtube! Det räcker väl? Witty humor, vacker och bra röst! Skriver låtarna själv, spelar alla roller i hennes miniserie själv... (vad tusan gör den här tjejen, lägger upp videor på youtube!?)

Nummer 3:

TheStation. Möjligtvis den häftigaste och flummigaste collaboration-kanalen i youtubes historia!

Nummer 2:

sxephil. Underbar snubbe! Honom måste ni kolla mer på!

Nummer 1:

Communitychannel
. Natalie har ni träffat innan. Kärt återseende!

Det var det, och
Enjoy!Rant nr. 46 - Eriksberg


Eriksberg - Tranås första folkskola

Ja, jag vet vad ni tänker!

"Ååh, fett coolt! Det måste ju vara värsta häftiga historien om det där, berätta Ica, berätta! En skola liks..."

Men var lugna, jag ska berätta precis hur det hela gick till.

Det var såhär va, att på 1800-talet någonting så fanns det en familj som (jag tror) hette Berg. De var rikast i Tranås och de hade två bortskämda(!) spolingar. En dag så sa dessa spolingar "Pappa, pappa, vi vill ha en cykel!" så mycket riktigt - Pappa Berg skickade ett brev till en cykelmakare i Stockholm som sa "gör två cyklar ffs!"

Pojkarna Berg fick sätta framfötterna före(!) och liftade upp till Stockholm där de prompt fick lära sig cykla eftersom det var det enda sättet för stackarna att komma hem på. (Jag antar verkligen att tågstationen inte var byggd på den här tiden, annars gjorde stackars pojkarna en massa jobb i onödan :<)

Ja, i alla fall så cyklade pojkarna Berg från Stockholm till Småland (och jag lovar att om det hade varit jag så hade jag hatat min jäkla cykel när jag kommit så långt som till Tumba...). När de kom ner till Småland igen så ville naturligtvis alla barn titta på de fina cyklarna så en dag bestämde sig pojkarna Berg för att ha ett cykellopp för att se vem som var snabbast. De cyklade runt kvarteret (där skolan senare kom att byggas) men när tölpen Erik Berg var inne på sista varvet så drattade han i Svartån och drunknade :<

Smartass pappa Berg bestämde sig för att bygga en skola i Eriks namn, dit Eriks alla kompisar skulle kunna gå och utbilda sig så att de skulle kunna bli lärare och lära nya dumma ungar att bli arkitekter som faktiskt gjorde räcken på broarna, eller kanske simskollärare...

Och så var historien om Tranås första folkskola!

P.S. skolan var inte available för flickor i början, vilket var lite dumt. Jag menar... Det var ju trots allt ingen flicka som drattade i ån och drunknade liks :<

I hope you
Enjoy!Rant nr. 45 - Little Kitty Mine ska till Solis avskedsfest...

Ska strax börja laga mat att ha med till Solis. Är i Uppsala igen, skönt att vara hemma. Har lite att fixa med och människor att träffa och så också så det känns bra.

Jag har "Little Kitty Mine" på repeat i huvudet. Kram på världen, och kram på er!

Enjoy!


ica vinitoria charlotta

Rant nr. 44 - Nytt namn


Mhm ~~ Ica heter numer inte "Erika Charlotta" utan "Ica Vinitoria Charlotta"

Enjoy!Rant nr. 43 - Harry Potter-phail

Kolla noga på den här videon. De har stavat Daniels efternamn "Ratcliffe" Hilarious!


Enjoy!


like a dream within a dream...

Rant nr. 42 - Topp 10 snygga skådespelare/artister

Erh, ni vet vad de säger? Favorit i repris!

TOPP 10 SNYGGA SKÅDESPELARE/ARTISTER!

På plats nummer 10 har vi...

Ryan Higa
Från gruppen Nigahiga, topp 2 mest prenumererade på på Youtube. De har även släppt en film nyligen. (Han spelar Cho Chang i HP-parodin "Harry Potter and the Ooh-something shiney!")

Jag har äran att presentera nummer 9:

Taylor Lautner
Mest känd från sin roll som Jacob i Twilight.

Och nu...Nummer *drumroll* 8!

Jesse Spencer
Ni känner säkert igen honom från allas vår House M.D där han spelar Chase.

Äntligen(!) har det blivit dags för vår nummer 7!

Jackson Rathbone
Vilket namn, jag säger då det! Han spelar Jasper i Twilight.

Nuu--- är det dags för nummer 6!

Matsuda Shota
Hana Yori Dango någon? Liar Game någon? Love Shuffle någon? <3

Och här avlöser asiaterna varann när nummer 5 är...

Jiro Wang
Den taiwanesiske skådespelaren/artisten som har spelat med i bland annat It started with a kiss och For you in full blossom.

Och tiden har gått snabbt än en gång när vi nått fram till nummer 4:

Colin Firth
Den enda på den här listan som är född innan 80-talet. Pride and Prejudice damer och herrar!

Så nummer 3 har vi nu nått fram till och det är:

Skandar Keynes
Ännu ett lustigt namn, mina vänner, och dagens största peddo-varning (i alla fall utseendemässigt). Narnia: Prince Caspian någon?

Så låter vi bli att lämna magins värld när vi hoppar vidare till nummer 2:

Rupert Grint
Från Harry Potter. Hm, nu när jag tänker efter så undrar jag om det ligger något i att på min lista över topp 10 snygga tjejer så ligger hans motskådespelerska (Emma Watson) på motsvarande nummer i listan...?

Och så har vi nått fram till slutet, ännu en gång... Får jag lov att presentera vår vinnare, vår nummer 1!

Yuu Shirota
Spanjor/Japanen från D-boys som gjort sig stor(?) som Tezuka i TeniMyu. (Eller egentligen är han väl mest känd från sin insats i Hanazakari no Kimitachi he...)

Det var allt för den här gången, jag tackar ödmjukast för att ni läst igenom detta (OM ni läst igenom detta) och hoppas att ni kommer göra egna listor(!) som jag kan få sätta ögonen(!) i.

Så...
Enjoy!


win!

Rant nr. 41 - Topp 10 snygga skådespelerskor/artister

Nu är det såhär att jag gjorde en topp fem lista över snygga skådespelerskor på facebook, men tyvärr kom den sig inte riktigt till rätta (eftersom jag glömde bort en massa viktiga mench, samt att jag inte tänte över listan ordentligt!). Därför kommer här den bearbetade, rätta versionen av

TOPP 10 SNYGGA SKÅDESPELERSKOR/ARTISTER!

Vi börjar med en runner-up!

Yoshitaka Yuriko
Spelar en av de viktigaste rollerna i Love Shuffle.

Och nu, på plats nummer 10 kommer... *drumroll*

Ashley Greene
Numer känd från sin roll som Alice i Twilight

På plats nummer 9 har vi:

Julia Stiles
Känd från både det ena och det andra, men jag känner främst igen henne från 10 orsaker att hata dig

Som nummer 8 har vi:

Kate Bush
Sångerska som har gjort en del väldigt häftiga låtar. Youtube människor, youtube!

Som nummer 7:

Jennifer Ehle
Gammal, känd skådespelerska. Jag såg henne nog först i BBC:s Pride and Prejudice

Och nu har vi kommit fram till nummer 6 som är...

Evanna Lynch
Spelar Luna Lovegood i Harry Potter-filmerna. Hon är nice, mench, nice!

Och så, äntligen (eller nåt), nummer 5!

Claire Danes
Hon spelade Julia i Romeo+Juliet och senare är hon känd från Stardust!

Nu är vi på nummer 4 minsann!

Anna Paquin
Hon spelar Rogue i X-men och den så gott som enda kvinnliga karaktären i Finding Forrester.

Vad tiden går snabbt! Mina damer och herrar! Får jag lov att presentera nummer 3!

Natalie Tyler Tran
Från allas vår egen Communitychannel Youtube. Hon spelar (hör och häpna) sig själv!

Var god och applådera fram vår alldeles egen nummer 2:

Emma Watson
Just precis, allas vår egen Hermione, från Harry Potter. Spelar även med i en av mina favoritfilmer: Ballet shoes.

Och så, äntligen, är det dags att presentera vår nummer 1 i den här "tävlingen":

Helena Bonham Carter
Just precis! Jag betvivlar att någon (som känner mig) är förvånad. Mitt nuvarande fangirl-objekt, Bellatrix i Harry Potter-serien, har spelat Olivia i min favoritpjäs Trettondagsafton och mycket, mycket mer...

Så, det var allt för idag, mench! Hoppas ni inte är alltför besvikna och posta gärna era egna listor! Jag vill se dem!
(så har man fått visa sin peddiga sida, iochmed Evanna Lynch och Emma Watson som båda är yngre än jag, och även fått chansen att väga upp peddot i sig iochmed Kate Bush, Jennifer Ehle, Claire Danes och Helena Bonham Carter som alla är väldigt mycket äldre än jag!)

Så... hoppas ni alla mår bra och
Enjoy!Rant nr. 40 - The kiss...

En youtube-video som jag för tillfället inte kan sluta titta på är den här:Daniels kommentar får mig helt off-balance och jag kan inte sluta skratta : 33
WTF!? menar  han XD

Enjoy!


Öh... Läste just den skummaste ficen... Det fins verkligen mycket skit på fanfiction.net

RSS 2.0